PKN
Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren
 
De kinderkerk van de Hervormde Gemeente Ommeren De kinderkerk van de Hervormde Gemeente Ommeren

Onze gemeente kent een actieve kinderkerk. 12 enthousiaste vrijwilligers verzorgen elke week een bijeenkomst voor de kinderen in 'De Bron'. Ook tijdens feestdagen zoals Kerst en Pasen, wordt een apart programma voor de kinderen verzorgd. We hopen elke week de kinderen weer te prikkelen voor een leuke en zeker ook leerzame ochtend.

Methode 'Kind op Zondag'
Vanaf januari 2012 werken wij met een nieuwe methode, namelijk ‘Kind op Zondag’. Voor de kinderen en voor ons is deze nieuwe methode weer een hele  leuke aanvulling op alles wat wij de kinderen willen bieden. Deze methode sluit goed aan bij het kerkelijk rooster. Tevens wordt op veel christelijke basisscholen de methode 'Kind op maandag' gevolgd, want ook bij onze methode hoort.

Verschillende groepen
Gelukkig kent onze gemeente veel jonge gezinnen. Om de kinderen in de verschillende leeftijden aan te kunnen spreken hebben we deze kinderen opgesplitst in twee groepen:
• Onderbouw groep 1, 2, 3 en 4
Leiding: Esther (van Dorp), Karen, Esther (Schelling), Joel, Els (Overdijk)
Hulpleiding: Maaike, Famke, Colinda en Annemarie
• Bovenbouw groep 5, 6, 7 en 8
Leiding: Els (Terken), Celine en Agnes

Hoe werkt het?
Alle kinderen gaan gewoon met hun ouders mee naar de kerk. Voor de schriftlezing gaan de kinderen naar hun kinderkerk in 'De Bron'. Zij nemen daarbij het licht van Christus mee door een lantaarn te branden die ontstoken wordt aan de Paaskaars in de kerk.
Tijdens de kinderkerk behandelen we een verhaal naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Aangezien de groepen voor de onderbouw en bovenbouw gesplitst zijn, wordt het verhaal voor beide groepen aangepast aan hun niveau.
Tijdens de collecte gaan alle kinderen weer terug naar de kerk.

Doopdienst
Ook tijdens een doopdienst levert de kinderkerk haar bijdrage. We zingen voor de dopelingen en de ouders een lied en bieden een doopkaars aan. Na de preek komen de kinderen terug in de kerk. Dan bieden ze de doopouders ook nog een zelfgemaakte vlieger aan met daarop de dooptekst en van elk kind een persoonlijke wens voor de baby.

Kerst en Pasen
Uiteraard besteden wij ook veel aandacht aan Kerst en Pasen.
Op kerstavond wordt er speciaal voor de kinderen een Kerstdienst georganiseerd. De kinderen leveren hier hun bijdrage aan.
Met Palmpasen maken de kinderen palmpasentakken die ze daarna aan de gemeente showen met een begeleidend lied.
Het Paasfeest vieren we vaak met de kinderen als een aparte dienst in 'De Bron', meestal in de vorm van een Paasontbijt en/of een aangepaste viering.

Uitje en startweekend
Om het jaar hebben we een uitje met de kinderkerk en gaan we iets leuks doen met elkaar. Wat we doen is iedere keer weer een verrassing. Daarnaast hebben we aan het begin van het schoolseizoen het startweekend voor de gehele gemeente. Dan wordt er voor de kinderen en ouders een feestelijk programma georganiseerd.

 

 

 

 
Contactpersoon kinderkerk

KINDERKERK OMMEREN
Contactpersoon kinderkerk

Els de Jong
Appelgaard 30
4033JD Lienden      

 

 

 
 

Zondagsdienst - 3e Advent + Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 17-12-2017 om 10.00 uur
meer details

 
vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.