Het pastoraat Het pastoraat

Hoeveel kritiek mensen misschien ook op de kerk hebben, vaak gaat de deur toch open voor een bezoek namens de kerk. Het unieke van het kerkelijk pastoraat is, dat wij de mensen thuis – in hun veilige omgeving – kunnen ontmoeten. Het initiatief ligt bij de pastor, de keuze om deze al dan niet binnen te laten ligt bij de te bezoeken persoon.

We kunnen onderscheid maken tussen drie soorten bezoekwerk, met ieder hun eigen accent:
◦ Pastoraal bezoekwerk: predikant en ouderlingen; geloof en leven.
◦ Diaconaal bezoekwerk: diakenen; sociaal-maatschappelijke omstandigheden.
◦ Sociaal bezoekwerk: bezoekdienst, verjaardagfonds; contact en gemeenschap bevorderen.

Deze drie vormen van bezoekwerk overlappen elkaar. Een pastoraal bezoek kan niet zonder een sociale of diaconale insteek. Maar we zien hier wel het eigene van de diverse bezoeken die in de gemeente afgelegd worden.

datum en tijdstip 22-04-2018 om 10.00 uur

Informatieavond Rommelmarkt
datum en tijdstip 24-04-2018 om 20:00

Ophaaldag Rommelmarkt
datum en tijdstip 28-04-2018 om

Ophaaldag Rommelmarkt Ommeren
Op zaterdag 28 april as is de ophaaldag voor de rommelmarkt. Mer informatie onder Rommelmarkt  "activiteiten".

Rommelmarkt Ommeren
12 mei 2018. Hou de datum vrij en meldt u aan als vrijwilliger!